Bugetarii ar putea avea o minivacanță în august

Bugetarii ar putea avea o minivacanță în august

În programul de activitate al bugetarilor, la sfârșitul lunii august, ar putea interveni mici modificări: ziua de luni, 30 august 2021, se propune a fi declarată zi de odihnă, care, însă, va fi recuperată în ziua de sâmbătă – 21 august 2021. Pe agenda ședinței secretarilor generali de astăzi, 20 mai, este inclus proiectul hotărârii de Guvern cu privire la transferul unei zile de odihnă în anul 2021, transmite  Monitorul Oficial.

Documentul este elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și are ca scop utilizarea optimă de către salariați a zilei de repaus și de sărbătoare nelucrătoare în anul curent.

Potrivit proiectului, ministerele, autoritățile administrative centrale și instituțiile publice vor asigura în ziua considerată lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate, iar pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea are caracter de recomandare.

Reamintim că ziua de 31 august, când este marcată sărbătoarea „Limba noastră”, precum și ziua de 27 august – Ziua Independenței, constituie zile de sărbătoare nelucrătoare, fiind stabilite în art.111 din Codul Muncii.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed