stiri.md
SocialȘtiri pe scurt

Zborurile către și din Israel – interzise

Autoritățile israeliene au interzis toate zborurile către și din Israel până la 17 mai 2021 inclusiv. Măsura a fost luată în contextul atacurilor masive cu rachete asupra teritoriului israelian, inclusiv asupra aeroporturilor din Israel, anunță Ambasada Republicii Moldova în Israel, tranmsite Știri.md

„Dacă vor interveni schimbări în operarea zborurilor, Ambasada va informa despre acest lucru neîntârziat. Vă rugăm să vă aflați în locurile cu siguranță sporită, pe cât este posibil, Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor. 

Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sunt lansate rachete le găsiți aici: https://www.oref.org.il/12487-15894-ru/Pakar.aspx.

Respectați toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sunt posibile și alte lansări de rachete. Pregătiți geanta cu actele și lucrurile strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă.

Puteți descărca aplicația ”Red Alert Israel” de notificare preventivă privind lansarea rachetelor, pentru deținătorii de Android: https://rb.gy/dttdhn sau https://bit.ly/3fh6szg și iOS: https://rb.gy/rrhxti.

Muncitorii străini pot apela pentru consultații la Centrul de Informații pentru Muncitorii Străini la numărul de telefon: 1-700-707-889.  

Dacă vă confruntați cu probleme ieșite din comun, nu ezitați să ne contactați la telefonul liniei fierbinte a Ambasadei: 037770544”, se arată în mesajul Ambasadei.

Nicoleta Lisevici