Caz tragic lângă Răscăieți, raionul Ștefan Vodă

Caz tragic lângă Răscăieți, raionul Ștefan Vodă

Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a venit cu mai multe precizări, în legătură cu cazul tragic care s-a produs marți, 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, soldat cu înecul unui cetățean în râul Nistru.

Potrivit cotidianul.md, Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat asupra incidentului în urma informațiilor operative obținute pe teren și comunicate de către organele de drept, care continuă acțiunile de investigare prevăzute de lege.
„Reprezentantului politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană i s-a cerut prezentarea informațiilor detaliate pe marginea acestui caz și elucidarea circumstanțelor în contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, inclusiv cu cererea de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate”, au precizat reprezentanții Biroului politici de reintegrare.
Mediatorii și observatorii în formatul „5+2”, de asemenea, au fost informați despre acest caz. Subiectul a fost abordat de către delegația Republicii Moldova la ședința ordinară a Comisiei Unificate de Control.
Biroul politici de reintegrare, alături de alte instituții ale statului, a anunțat că va continua să elucideze toate circumstanțele tragicului eveniment, iar informația va fi adusă la cunoștința publicului larg.
Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, și-a pierdut viața în apele Nistrului, după ce ar fi mers cu un consătean la pescuit, dar au fost văzuți și au fost somați de un post mobil al așa-numiților grăniceri transnistreni să se apropie de malul stâng al Nistrului. Informația a fost confirmată pentru jurnal.md de către primarul satului, Ludmila Zagoreț.
Alertați, cei doi bărbați au încercat să ajungă înot pe malul drept, dar unul dintre ei s-ar fi încâlcit într-o plasă și nu a mai ieșit la mal.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed