Un grup de liceeni de la Liceul Teoretic „Constantin Spătaru” din Leova au fost în vizită la UTM

Un grup de liceeni de la Liceul Teoretic „Constantin Spătaru” din Leova au fost în vizită la UTM

Un grup de elevi ai claselor X-XII din cadrul Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din Leova au efectuat, ieri, o vizită la Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, care și-a deschis ușile în scopul informării tinerilor cu oportunitățile de studii și perspectivele acestei prestigioase facultăți a Universității Tehnice a Moldovei, transmite leova.org.

Dat fiind că în cadrul Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din Leova sunt în toi lucrările de modernizare și eficientizare energetică (reabilitarea acoperișului, izolarea pereților, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece, renovarea facilităților sanitare), executate în cadrul unor proiecte de anvergură de sporire a eficienței energetice și modernizare a serviciilor publice locale, finanțate de Uniunea Europeană și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), scopul vizitei a avut drept scop conștientizarea de către tineri a schimbărilor climatice și modalităților de reducere a impactului asupra mediului prin eficiență energetică și valorificarea surselor regenerabile de energie.

Însoțiți de către managerul proiectului, Natalia CERNEA, prodecanul FEIE Marcel BURDUNIUC, lectorii universitari Corina GUȚU-CHETRUȘCA, Constantin BOROSAN, Vadim CAZAC și Irina APOSTOL, elevii au manifestat un interes deosebit față de instalațiile din dotarea laboratoarelor FEIE. Inginerii Eugen TIGHINEAN și Octavian MANGOS le-au demonstrat o serie de standuri de laborator care constituie mândria FEIE. Este vorba de echipamente în domeniul Tehnicii tensiunilor înalte, Alimentarea cu energie electrică, Echipamente electrice, Surselor regenerabile și convenționale de producere a energiei, Sisteme de alimentare cu energie termică etc. Ulterior elevii s-au deplasat în campusul academic Râșcani al UTM, unde au vizitat Muzeul Tehnicii în aer liber, unde au avut posibilitatea să vadă instalații de valorificare a energiei eoliene și solare, dar și să admire lucrări confecționate de studenții UTM.

Vizita la UTM a elevilor Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din Leova a fost organizată de Asociația Obștească „LT&Liceum” din Leova, care este beneficiară a Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Abilitarea cetățenilor în utilizarea tehnologiilor moderne de eficiență energetică și surse de energie regenerabilă” în orașul Leova.

sursa: foto: Facebook/ Asociația Obștească „LT&Liceum”, or. Leova
Vezi aici mai multe imagini de la eveniment.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed