Braconierilor li s-a tăiat pofta de pește

Braconierilor li s-a tăiat pofta de pește

Deși este perioada de prohibiție, unii locuitori din zonele de frontieră și-au încercat norocul la pescuit. Potrivit unui comunicat de presă, polițiștii de frontieră au consemnat, numai în zilele de odihnă de la sfârșitul săptămânii trecute, 13 incidente legate de pescuit ilegal în Prut.

Astfel, peste 1500 de metri de plasă a fost scoasă din ape, trei bărci și mai mulți pești confiscați de la aventurieri.
Patrulele Sectorului Poliției de Frontieră Cahul care și-au exercitat atribuțiile de serviciu în proximitatea lacului Manta, au documentat, doar în week-end-ul trecut, zece persoane care se aflau la pescuit cu luntrile și cu accesoriile necesare. Bărbații au fost depistați cu ajutorul mijloacelor speciale de observare, după care s-a intervenit pentru contracararea acțiunilor ilegale în zona de responsabilitate, fiindu-le aplicate sancțiuni pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.
La observarea patrulei, unii pescari au aruncat legăturile de plase în apă fără a recunoaște că intenționau să pescuiască, afirmând că, chipurile, își doreau să facă o plimbare pe lac. Unul dintre bărbați a fugit de la fața locului, însă la scurt timp a fost identificat și citat să se prezinte la subdiviziune pentru audieri.
Ulterior, din lacul Manta au fost ridicate trei plase cu o lungime de 400 de metri și două bărci indisponibilizate la subdiviziunea Poliției de Frontieră, pentru cercetarea în continuare a cazurilor.
De asemenea, despre cele depistate au fost informați și reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului, pentru luarea măsurilor ce se impun conform competențelor.
În conformitate cu art. 332 al.1 din Codul Contravențional al Republicii Moldova, făptașilor le-au fot aplicate amenzi de la 6 până la 12 unități convenționale, în funcție de gravitatea faptei comise.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed