Petiție nouă: Elevii cer anularea examenelor de Bacalaureat

Petiție nouă: Elevii cer anularea examenelor de Bacalaureat

În martie anul curent, în mediul online a apărut o petiție prin care absolvenții cereau anularea BAC-ului, însă a fost respinsă de Ministerul Educației. Zilele recente, a apărut încă o petiție prin care se cere anularea examenelor de bacalaureat din acest an. La ora actuală este semnată de peste trei mii de elevi.

„Dragi elevi, împreună putem face o schimbare. Propun, în timp de 60 de zile, să strângem 10.000 de semnături destinate anulării examenului de bacalaureat. ”- menționează autorii petiției

Autorii petiției justifică cerința anulării examenelor de bacalaureat prin faptul că elevii nu au fost pregătiți suficient pentru aceste probe din cauza lecțiilor online. „Elevii nu pot primi aceeași educație eficientă ca și cea în școală. De asemnea, mulți elevi nu au avut acces la dispozitive pentru a putea studia online. Uneori, profesorii nu erau în stare de a preda eficient online, astfel elevii erau nevoiți să studieze singuri.” – se specifică în petiție.

Totodată, aceștia menționează că numărul de cazuri de COVID-19 este mai mare decât anul trecu. „Spre deosebire de anul trecut, acum avem și decese înregistrate zilnic și un număr majorat al cazurilor de infectări printre care se numără și elevi. Chiar dacă majoritatea profesorilor au fost vaccinați (doar cu o doză) asta nu înseamnă că elevii sunt protejați.” – argumentează autorii.

Puteți vedea textul integral al petiției aici.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed