Guvernul va distribui 10 000 de laptopuri în țară pentru necesitățile elevilor din gimnaziu și liceu

Guvernul va distribui 10 000 de laptopuri în țară pentru necesitățile elevilor din gimnaziu și liceu

Guvernul va distribui 10 000 de laptopuri în țară, acoperind integral necesitățile elevilor din ciclul gimanzial și liceal, oferindu-le acces la studiile online.Astăzi, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a recepționat primul lot în număr de 2400 de laptopuri, achiziționat prin intermediul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM). Tot azi, calculatoarele urmează a fi distribuite în raioanele din țară, iar săptămâna viitoare va fi livrat și cel de-al doilea lot, în număr de 7 600 unități, transmite Guvernul Republicii Moldova într-o postare publică pe pagina oficială de Facebook.

Prim-ministrul interimar a apreciat sprijinul Băncii Mondiale în cadrul Proiectului – „Doar prin asigurarea unui învățământ de calitate, prin investiții mari în sistemul educațional putem să garantăm prosperarea acestei țări pe termen mediu și lung. Investițiile de azi în sistemul de învățământ vor da roadele peste 10-15 ani. Avem nevoie absolută de investiții în intelect, în materia cenușie a tinerii generații, care în timpul apropiat vor prelua pârghiile acestei țări și este de responsabilitatea noastră să asigurăm ca viitoarele generații sa fie mai inteligente și mai pregătite decât noi, cei din ziua de astăzi. Fiecare copil are datoria să depășească intelectual generațiile anterioare.”

În același sens, s-a menționat că, cu suportul Bancii Mondiale, urmează a fi dotate 160 de laboratoare de fizică și chimie din instituțiile de învățământ din țară.

Laptopurile procurate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” sunt dotate cu sistem de operare licențiat, iar costul total al achiziției este de 2 914 200 de dolari.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed