România mai donează o nouă tranșă de vaccinuri – 50.400 de doze urmează să sosească

România mai donează o nouă tranșă de vaccinuri – 50.400 de doze urmează să sosească

România acordă Republicii Moldova a doua tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 promise anterior de liderul Klaus Iohannis.Este vorba de 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca, care vor fi distribuie în toate raioanele țării, transmite IPN.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, spune că pandemia nu cunoaște granițe, iar România acționează în raport cu Republica Moldova în spritul solidarității și fraternității.

Cele 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca oferite de Guvernul de la București, reprezintă al doilea lot de vaccinuri oferit în calitate de donație de România Republicii Moldova. Primul lot de 21.600 de doze a ajuns la Chișinău acum o lună.

„Urmează să sosească 50.400 de doze de vaccin, care vor fi destinate personalului eligibil pentru a fi vaccinat din Republica Moldova. Cele 200 de mii de doze sunt destinate tuturor cetățenilor Republicii Moldova, vor fi distribite de autoritățile de la Chișinău, potrivit strategiei de vaccinare. Noi ne-am dorit ca atât echipamentele medicale, cât și vaccinurile să fie distribuite echitabil în toate zonele, toate raioanele Republicii Moldova, dintr-un sentiment de solidaritate”, a spus Daniel Ioniță în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed