În Cimișlia s-a declarat Zi de Doliu Orășenesc în semn de profundă durere cauzată de trecerea în neființă a lui Nicolae Dabija

În Cimișlia s-a declarat Zi de Doliu Orășenesc în semn de profundă durere cauzată de trecerea în neființă a lui Nicolae Dabija

Primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, a semnat dispoziția prin care astăzi – 12 martie 2021, se declară Zi de Doliu orășenesc, în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a Cetățeanului de Onoare al orașului Cimișlia, a remarcabilului scriitor – Nicolae Dabija.

Dispoziția pune în aplicare următoarele puncte:

1. Ziua de 12 martie 2021 se declară drept Zi de Doliu orășenesc.
2. În ziua de 12 martie 2021 toate instituțiile vor arbora în bernă Drapelul de Stat și cel al orașului Cimișlia.
3. La ora 12.00, se va cinsti memoria Cetățeanului de Onoare, Marele Scriitor – Nicolae DABIJA, prin păstrarea unui moment de reculegere.
4. Se recomandă instituțiilor, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe la desfășurarea în ziua de 12 martie 2021, a evenimentelor festive.
5. Se recomandă redacţiilor ziarelor, postului de radio şi televiziune din orașul Cimișlia, să ţină cont de specificul zilei de 12 martie 2021, la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor din această zi.

Dispoziția semnată de edilul orașului a fost făcută publică pe pagina oficială a Primăriei Cimișlia, și poate fi citită integral aici.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed