foto: agora.md
EducațieȘtiri pe scurt

Părinții sunt indignați de faptul că elevii au trecut la învățământul online și ies la protest

Mai mulți părinți nemulțumiți de revenirea la învățământul online sunt gata să iasă la protest în fața Parlamentului. Aceștia vor ca elevii să poată merge la ore și să însușească materia de studii în incinta sălilor de clasă, transmite portalul sputnik.md.

Părinții au ajuns la limita răbdării și vor să iasă la protest. Aceștia intenționează să organizeze o manifestație în fața Parlamentului vineri, 5 martie 2021, la ora 13:00. Părinții sunt nemulțumiți de decizia CNESP privind trecerea elevilor la învățământul de la distanță și vor cere în cadrul protestului să fie redeschise școlile. 

Victoria Rusnac este mama a patru copii, trei dintre care sunt elevi. Femeia susține că deja de un an de zile copiii nu pot învăța și rămân în urma programei școlare din cauza lecțiilor online. Mai mult, femeia se arată indignată și de faptul că părinții sunt nevoiți să-și ia copiii la locul de muncă, pentru că nu au cu cine să-i lase acasă. 

„În anii precedenți, Alexandra era una din cele mai bune la matematică, acum ea multe teme noi nu le înțelege, dar programa merge înainte. Copilul nu s-a dezvoltat în ritm cu programa, pentru că multe teme noi trebuie să le studieze singură, cu multe nelămuriri. O concluzie ce ține de școlarii mei – pot să declar că un an de zile de studii copii noștri l-au pierdut”, susține organizatoarea protestului de vineri.

Părinții sunt indignați și de faptul că statul nu s-a gândit la familiile care nu pot asigura elevii cu sportul TIC necesar. De asemenea, un motiv al indignării lor este și de faptul că, în timp ce școlile sunt închise, alte locuri publice rămân deschise.

„În timp ce dvs închideți școlile, vital necesare pentru a asigura un proces educațional eficient și calitativ, rămân deschise bisericile, localurile de alimentație publică, barurile, piețele și alte locuri publice, iar transportul public e plin de persoane cu vârsta peste 60 ani, care și reprezintă principala categorie de risc în pandemia de COVID-19”, menționează părinții indignați.

Amintim că pe 26 februarie CNESP a decis transferarea elevilor și studenților la învățământul online în perioada 1 – 15 martie.

Nicoleta Lisevici