Proiectul „Fotbal în școli”, un pas înainte pentru promovarea sportului rege

Proiectul „Fotbal în școli”, un pas înainte pentru promovarea sportului rege

Marți, 23 februarie curent, în orașul Cimișlia s-a desfășurat o ședință de lucru cu privire la implementarea proiectului național „Fotbal în școli”. Acesta este un proiect-pilot, implementat deja în 170 de instituții de învățământ din țară, doar în primul an de lansare.

La întrunire s-a specificat că Proiectul „Fotbal în școli” se realizează în clase specializate și prevede crearea lor pe baza solicitărilor din partea instituțiilor de învățământ. Apoi, urmează a fi selectate 20 de școli din Republica Moldova, care vor întruni condițiile necesare minime stabilite de către Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
Din 1 septembrie 2021, fiecare instituție de învățământ participantă la proiect va primi din partea FMF un set de inventar sportiv (20 de mingi, 20 de conuri, 40 de colete, 20 de bavete de joc), pentru organizarea antrenamentelor și sporirea calității lor.
De asemenea, fiecare elev din clasa specializată de fotbal va beneficia de câte un set de echipament care include: rucsac, echipamente de vară, de iarnă și de prezentare.
Proiectul național „Fotbal în școli” include și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ selectate. Clasele specializate de fotbal vor urma un program special, având în vedere antrenamente mai intensive, de două ori pe zi, cu o alimentație corectă pe parcursul zilei. Clasele vor fi mixte, fiind formate din 25-26 de elevi.
Cei prezenți la ședință au mai aflat că proiectul respectiv a fost lansat, la finele anului 2019, drept unul social și își propune scopul de a promova sportul numărul 1 în rândul copiilor din Republica Moldova.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed