„Ecoul din Munții Afganistanului”. În Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Leova a fost dedicată o săptămână a comemorării eroilor căzuți în Afganistan

„Ecoul din Munții Afganistanului”. În Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Leova a fost dedicată o săptămână a comemorării eroilor căzuți în Afganistan

Anual, pe data de 15 februarie se comemorează eroii căzuți pe câmpul de luptă din Afganistan. În acest sens, în Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Leova a fost dedicată o săptămână, 8-12 februarie, pentru evocarea participanților la cruntul război. În această săptămână s-au organizat anumite activități, după cum urmează:

Luni, 08 februarie – Elevilor li s-a povestit în cadrul unor ore de istorie despre desfășurarea operațiunilor militare din Afganistan și care au fost pierderile umane, activitate numită – „În memoria celor căzuți pe câmpul de luptă din Afghanistan”.

Marți, 09 februarie – Elevii au participat la un concurs de eseuri libere la tema Războiului din Afganistan.

Miercuri, 10 februarie – Liceenii clasei a XII-a au realizat o expoziție de postere, prin intermediul cărora au reprezentat tabloul tragicul războiului.

Vineri, 12 februarie – Elevii au prezentat consecințele Războiului din Afganistan prin intermediul unor proiecte virtuale. Tot vineri, în semn de respect pentru eroii căzuți în război, liceenii au recitat poezii și au interpretat melodii în care au prezentat, pe de o parte, războiul cu toate ororile lui și, pe de altă parte, dârzenia soldaților și durerea mamelor ce își așteptau feciorii acasă .

Svetlana Lozan, profesoară de istorie din liceu, a relevat în context – „Războiul din Afganistan reprezintă una dintre cele mai grave conflagrații militare din cadrul Războiului Rece, care a luat viața a multor bărbați și băieți în floarea vârstei. Astfel, prin aceste activități am vrut să prezentăm elevilor consecințele tragice ale războiului, și ne-a bucurat faptul că i-am putut sensibiliza la tema dată, ei participând activ.
 Ar trebui să nu uităm de acest tragic război și să păstrăm vie amintirea celor căzuți, căci în cadrul lui au participat și frați de ai noștri, peste 12 500 de moldoveni, mulți dintre ei găsindu-și sfârșitul acolo.”

Autoare: Nicoleta Lisevici

You May Have Missed