Servicii educaționale de calitate pentru elevii din Găgăuzia

Servicii educaționale de calitate pentru elevii din Găgăuzia

Profesorii şi elevii din 47 de școli din UTA Găgăuzia, precum și părinții lor, vor beneficia de o educație mai bună, ca urmare a unui proiect-pilot al cărui scop constă în îmbunătățirea calității învățării online. Acesta este finanțat și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Comitetul executiv de la Comrat, informează provincial.md.

„Apreciem parteneriatul cu Comitetul executiv al UTA Găgăuzia și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, dedicația acestora de a atenua impactul pandemiei asupra educației și presiunea simțită de profesori, părinți și elevi. PNUD va contribui cu know-how, cunoștințe și capacități sporite pentru un mediu de învățare mai bun în autonomia găgăuză, în special, și în Republica Moldova, în general”, a declarat Dima Al-Khatib, reprezentant rezident al PNUD în Republica Moldova.
Proiectul are un buget în valoare de două sute de mii de dolari şi va fi implementat până în anul 2022. Acesta își propune facilitarea unui proces de educație eficient prin implementarea abordării de e-learning în UTA Găgăuzia, asigurând prezența conexiunii și a infrastructurii de tehnologii moderne de bază (hard și soft) și îmbunătățirea conținutului de învățare și a metodologiei de predare.
„În timpul pandemiei, care amenință umanitatea, ne-am unit eforturile pentru a asigura un proces educațional de calitate. Datorită acestui proiect, profesorii, elevii precum și părinții lor, vor trece mai ușor peste această perioadă pandemică dificilă. Pe termen lung, cunoștințele obținute de profesori vor avansa sistemul de învățământ din UTA Găgăuzia la un nou nivel calitativ”, a estimat Irina Vlah, guvernatorul UTA Gagauz-Yeri.
PNUD va sprijini școlile din regiunea-pilot să devină mai reziliente și să-și continue activitatea în situații de criză, astfel încât să poată oferi în continuare servicii educaționale nu doar la distanță, ci și în sala de clasă.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed