Șeful OMS avertizează și încurajează lumea să se vaccineze

Șeful OMS avertizează și încurajează lumea să se vaccineze

În prezent sunt mai mulți oameni vaccinați anti-Covid în toată lumea decât numărul total de persoane infectate raportat de la începutul pandemiei, relatează Reuters.

Astfel, 104,9 mln. de vaccinuri anti-Covid au fost administrate până în prezent, iar datele centralizate se referă doar la prima doză de vaccin. Numărul total de cazuri de coronavirus, la nivel mondial, a ajuns la 104,1 mln.

Conform informațiilor centralizate de Universtatea Duke, au fost comandate 7,7 miliarde de doze de vaccin anti-Covid în toată lumea. În plus, alte 5 miliarde de doze vor fi rezervate.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a cerut marți mai multă cooperare între națiuni. Acesta spune că doar împreună putem atinge nivelul dorit de vaccinare care ar încheia pandemia.

„Dacă populația la nivel global nu este vaccinată, nu numai că virusul va continua să existe, iar îmbolnăvirile, decesele și măsurile de lockdown vor crește,

dar se pot naște noi mutații de Covid-19, care se vor răspândi către populația neprotejată”, a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

You May Have Missed