Tinerii de la Centru de Tineret Leova au beneficiat de un seminar despre educația juridică

Tinerii de la Centru de Tineret Leova au beneficiat de un seminar despre educația juridică

La sfârșit de ianuarie, tinerii din Leova au fost informați că pot participa la un seminar cu și despre educația juridică din cadrul programului de outreach de asistență juridică, pro bono, pentru tineri preconizat pentru anul 2021.

Astfel, la  2 februarie, tinerii doritori de a afla mai multe despre asistența juridică au participat la seminar. Sloganul organizatorilor a fost „Educație juridică prin joc” cu scopul de a face informația mai ușor de asimilat. Așadar, în cadrul seminarului au fost realizate diferite activități care au intrigat tinerii, dar și iau inițiat în domeniul dreptului.

Ion Calalb, șeful Centrului de Tineret Leova s-a arătat încântat de eveniment și a relevat în context – „Așa genuri de instruiri sunt necesare, mai ales în această perioada grea de pandemie când tinerii sunt la limita atrofierii din cauza restricțiilor. La această instruire, tinerii au făcut cunoștință cu principiile democratice ale justiției, alături de niște studente de la facultatea de drept. De asemenea, au atins și subiectul studenției în perioada pandemiei. Mă bucur că Leova a fost aleasă ca beneficiatoare de acest seminar și cu drag vom mai colabora cu ei în continuare.

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Tinerii în siguranță – educația juridică pentru un mediu fără riscuri”, făcând parte din Campania Națională pentru o Justiție Sănătoasă, susținut, prin grant, de către Millenium DPI Partners.

Autoare: Nicoleta Lisevici

You May Have Missed