CahulEducație

Programul „Tekwill în fiecare școală” se extinde și în regiunea de Sud

Profesiile viitorului au devenit domenii intens cercetate de elevi. Astfel, Startup City Cahul aduce profesiile viitorului mai aproape de elevii din regiunea de Sud, cu ajutorul proiectului Tekwill în Fiecare Școală.

Astfel, în 2021, circa 46 de școli din regiunea Cahul sunt așteptate să se înscrie la program. Pentru înregistrarea instituției este necesară completarea unui formular: https://tekwill.online/form/school-registration , termenul limită fiind 22 februarie 2021.

„Tekwill în fiecare școală” conține patru module de studiu: inteligență artificială, dezvoltare software, industria creativă, leadership antreprenorial. Elevii pot studia atât singuri cât și ghidați de cadre didactice. Pentru a preda elevilor aceste discipline, profesorii sunt instruiți în aplicarea metodologiilor de predare online în cadrul unui program complex de mentorat și suport. Participanții la cursuri au posibilitatea de a-și dezvolta gândirea critică, creativitatea, competențele digitale, dar și de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare interpersonală.

Fiecare curs are 34 de lecții cu conținut interactiv, iar la finalul cursului elevii vor trebui să realizeze un proiect final în baza cunoștințelor obținute. Elevii care vor susține toate etapele vor fi premiați.

Misiunea „Tekwill în fiecare școală” este să pună în valoare capitalul uman al Republicii Moldova și să crească pe termen lung o generație de oameni care să creeze acasă produse ce ar răspunde la toate cerințele țării.

Crearea cursurilor a fost posibilă prin mobilizarea eforturilor financiare ale sectorului privat și ale cetățenilor din țară și diasporă, precum și ale partenerilor de dezvoltare externi – PNUD Moldova, USAID, Suedia. Proiectul se bucură și de suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Autoare: Nicoleta Lisevici