O veste bună: s-a ieftinit energia electrică

O veste bună: s-a ieftinit energia electrică

Au fost micșorate tarifele la curentul electric. Consumatorii casnici deserviți de compania „Premier Energy” SRL (ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă – 0,4 kV) vor achita un leu și 51 bani/kWh, cu 17 bani mai puțin ca până acum.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată marți, 26 ianuarie, de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, transmite IPN.
Aceste noi prețuri se referă la consumatorii casnici din regiunea de Sud și cea de Centru ale Republicii Moldova, iar cei deserviți de Societatea „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita 2 lei și 4 bani/kWh, cu 10 bani mai puțin decât tariful în vigoare.
Tarifele vor intra în vigoare la 1 februarie anul curent.
Ultima dată, tariful la energia electrică a fost modificat la sfârșitul lunii iulie 2020. Atunci a fost aprobată o ieftinire cu 21 de bani pentru consumatorii casnici deserviți de ,,Premier Energy” SRL, tariful stabilit fiind de un leu și 68 bani /kWh.
Tot atunci, pentru consumatorii casnici deserviți de Societatea „Furnizarea Energiei Electrice Nord” s-a stabilit taxa de 2,14 lei/kWh.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed