Mașină lovită de un tractor, în satul Gotești, Cantemir

Mașină lovită de un tractor, în satul Gotești, Cantemir

Pentru zilele de 27-28 ianuarie curent, meteorologii au emis atenționări pentru cod portocaliu de ninsori și viscol, maxime termice de până la -5 grade și minime de până la -2 grade noaptea. Iar pentru o parte din localitățile din nordul țării a fost emis cod galben. Avertizarea meteo a intrat în vigoare începând cu miezul zilei de miercuri, 27 ianuarie, și s-a încheiat la sfârșitul zilei de 28 ianuarie curent.

Astfel, pe arii extinse au căzut precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare, vântul a suflat cu o viteză de până la 20 de metri pe secundă. De asemenea, izolat a viscolit, formându-se troiene și depuneri de lapoviță și pe drumuri polei.
În pofida avertizărilor, timpul nefavorabil a provocat mai multe accidente rutiere. Din cauza carosabilului umed și a vizibilității reduse, în satul Goteşti din raionul Cantemir, o maşină a fost lovită de un tractor. Alertat de un martor ocular, la faţa locului a sosit un echipaj al poliţiei, care a stabilit toate circumstanțele producerii accidentului. Din primele informații, nimeni nu a avut de suferit. Specialiștii urmează să decidă cine se face vinovat de producerea accidentului.
În contextul timpului nefavorabil, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a îndemnat șoferii să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Mai mult, conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte cu strictețe regimul de viteză, iar dacă aleg o destinație mai lungă, să țină bateria telefonului încărcată. Atenționarea este și pentru oamenii care au în grijă minori. Părinții sunt rugați să-și monitorizeze copiii și să nu-i lase de unii singuri în condiții meteo nefavorabile atunci când vin și pleacă din instituțiile școlare. În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Ion DORU

You May Have Missed