Acces la apă potabilă pentru încă trei sate

Acces la apă potabilă pentru încă trei sate

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a semnat recent un nou contract de antrepriză, în valoare de circa 20 de milioane de lei, privind executarea lucrărilor în cadrul proiectului investițional “Aprovizionarea cu apă potabilă a localităților Sârma, Tochile-Răducani și Tomai din raionul Leova. Etapa I”, care va fi implementat în anul 2021, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), transmite MOLDPRES.

Lucrările în cadrul proiectului dat urmează să înceapă în primăvara acestui an, după ce Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale va aproba decizia de alocare a finanțării din FNDR a măsurilor investiționale preconizate în cadrul acestui proiect regional de infrastructură.
Valoarea lucrărilor de construcție-montaj, ce reprezintă obiectul contractului semnat între părți, este de 19 753 271,89 lei.
Antreprenorul desemnat și-a asumat angajamentul să execute lucrările prevăzute în contract în termen de cinci luni calendaristice din momentul înregistrării contractului la Agenția Achiziții Publice şi eliberării ordinului de începere a execuției.
Proiectul de aprovizionare cu apă potabilă a celor trei localități beneficiare din raionul Leova prevede construcția, la prima etapă, a rețelelor interioare de apeduct în satele Sârma și Tochile-Răducani, iar la etapa a II-a urmează a fi construită rețeaua interioară de apeduct în satul Tomai.
În cadrul proiectului se preconizează conectarea gospodăriilor la sursa de apă potabilă și extinderea serviciilor de aprovizionare cu apă a operatorului regional prin conectarea rețelelor de apeduct interioare ale localităților nominalizate la apeductul magistral Leova-Iargara. Ca urmare a investițiilor realizate din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională, circa 6,5 mii de localnici vor avea acces la o sursă sigură de aprovizionare cu apă.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed