Peste 600 de mii de lei investiți, în luna decembrie, în parcul de la Căușeni

Peste 600 de mii de lei investiți, în luna decembrie, în parcul de la Căușeni

Până la Revelion, lucrările în scuarul havuzului din centrul orașului Căușeni au fost definitivate. Este vorba despre cele începute în anul 2020. Vorbim aici de terenul de joacă pentru copii și de zona cu figurine amenajată la începutul ultimei săptămâni din anul precedent.

Totodată, informează postul local de televiziune Studio-L, până la 31 decembrie au fost încheiate și lucrările la noul trotuar care a fost turnat în zonă, iar pentru anul viitor sunt preconizare și alte lucrări, o bună parte dintre care țin de amenajarea teritoriului și a spațiilor verzi.
Primarul orașului Căușeni, Anatolie Donțu, speră ca până la Ziua internațională a copiilor zona să fie de nerecunoscut.
În ultima vreme, s-a lucrat destul de intens în zona havuzului orășenesc. Terenul de joacă pentru copii, care a fost instalat acum câteva luni, s-a ales cu un covor moale artificial, iar muncitorii, dar și o bună parte dintre angajații primăriei, au lucrat la fixarea acestuia.
Dacă, într-un anumit loc, se fixa covorul, mai la dreapta, în „savană”, au fost amplasate și alte animăluțe, împreună cu un tobogan.
Astfel, în parc au apărut girafe, elefanți, lei, pantere – toate destinate copiilor. „Savana” a costat 290 de mii de lei, iar căușenenii sunt îndemnați să o păstreze.
Locuitorii din centrul raional s-au bucurat când au văzut că se lucrează intens și asta pentru că zona arată diferit față de alți ani. Cei mai bucuroși se pare că sunt totuși copiii, care spun că centrul orașului le va fi dedicat doar lor.
Nici trotuarul care a început a se construi pe la mijlocul lunii trecute nu a întârziat să apară, valoarea acestuia cifrându-se la 220 de mii de lei. Muncitorii s-au bucurat că în noaptea dintre ani oamenii au putut călca pe el.
Potrivit primarului Anatolie Donțu, doar în ultima lună a anului 2020 în acest loc au fost investite peste 600 de mii de lei.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed