Plângere la Procuratura Generală: un caz trecut pe linie moartă

Plângere la Procuratura Generală: un caz trecut pe linie moartă

Igor Munteanu (foto), deputat al Platformei DA în Parlamentul Republicii Moldova (în imagine), a declarat că a transmis, săptămâna aceasta, Procuraturii Generale o plângere din partea Liliei Caraja, locuitoare din Satul Nou, raionul Cimișlia, care dezvăluie un caz ieșit din comun: de răpire, sechestrare și maltratare a feciorului său, Onisim Trelea, în anul 2019, și susține că nu există nici un fel de rezultate în investigarea și tragerea la răspundere a vinovaților concreți, informează provincial.md.

„Am citit cu oroare detalii despre acest caz de răpire și maltratare de către un grup organizat din sat a unui cetățean și de modul în care se caută mușamalizarea acestei urmăriri (urmărirea penală fiind pornită la 17.06.2019, cauza nr. 2019400195). Observ din nou revenirea în practica procuraturii a acțiunilor de tergiversare intenționată a unor dosare și plimbarea dosarului prin mai multe raioane, în care există suspiciuni că ar exista tentative de corupție”, susține parlamentarul.
Totodată, el spune că a cerut Procuraturii Generale să demonstreze că se ocupă de acest caz în mod serios și că ține cont de faptul că este instituția de la care se cere efectuarea justiției, asigură ordinea de drept și apără drepturile și interesele legitime ale tuturor cetățenilor.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed