CahulȘtiri pe scurt

Permis de conducere falsificat, descoperit la trecerea frontierei

Un cetățean a obținut permisul de conducere contra sumei de 300 de euro, el fiind asigurat de veridicitatea documentului, ca la trecerea frontierei de stat să fie anunțat că actul este falsificat.

Polițiștii de frontieră,  informează  provincial. md, au ridicat documentul și au inițiat pe  numele  persoanei  respective cercetări penale pentru deținerea și folosirea unui document oficial fals.În dimineața zilei de 11 ianuarie, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a prezentat un cetățean moldovean, în calitate de pasager al unui autoturism ce urma să ajungă în Germania.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră l-au trecut în nivelul doi de control pe moldoveanul de 22 de ani, cu viză de domiciliu în satul Chioselia Mare, raionul Cahul. Ca urmare a verificării actelor de însoțire, a fost depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat pe numele său de către autoritățile Republicii Moldova. După examinarea actului cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare.

La audieri, tânărul a relatat istoria obținerii acestui permis falsificat. Astfel, în vara anului 2017, în timp ce urma cursuri la o școală auto din municipiul  Cahul, ar fi făcut cunoștință cu un bărbat de aproape 50 de ani, care i-a și propus să obțină permisul mult mai ușor, oferind doar 300 de euro. Tânărul a acceptat propunerea și la scurt timp era „șofer” cu permis de conducere pentru categoriile A și B, totodată fiind asigurat de veridicitatea actului.

Conform procedurilor legale, permisul a fost ridicat și transmis spre expertiză. Cetățeanul și-a continuat călătoria, însă a dat asigurări că va colabora cu polițiștii de frontieră din Direcția regional Sud  în vederea elucidării circumstanțelor în acest caz.

Ion  CIUMEICĂ