Site icon

Planul local Anticorupție din orașul Cimișlia – în vizorul societății civile

Asociația Obștească ”PROSPECT” din orașul Cimișlia (AO ”Prospect”) a realizat acest raport în cadrul proiectului „Monitorizarea Planului de acțiuni anticorupție a or. Cimișlia, 2016-2020”, cu suportul financiar al Biroului de Cooperare al Elveției și al Secretariatului Transparency International (programul de granturi mici al Transparency International – Moldova).

Raportul cuprinde analiza nivelului de implementare a Planului strategic local de acţiuni anticorupţie şi de integritate din primăria oraşului Cimişlia pentru prevenirea şi combaterea actelor de corupţie pentru perioada anilor 2016-2020, aprobat prin decizia Consiliului Orășenesc Cimișia (CO) din 23.05.2016, analiza conținutului paginii web a primăriei Cimișlia și rezultatele sondajelor de opinie ale locuitorilor orașului, ale funcționarilor și aleșilor locali.
Conform informației primăriei or. Cimișlia (scrisoarea nr.354 din 29.07.2020, semnată de primarul de Cimișlia, Sergiu Andronachi), 64% din măsurile prevăzute în Plan au fost realizate, 7% sunt în proces de realizare/elaborare și 29% n-au fost realizate.
Potrivit analizei efectuate de AO ”Prospect”, la dată de 30 octombrie 2020, circa 60% din măsurile prevăzute în plan au fost realizate, 5% sunt în proces de realizare/elaborare și 35% n-au fost îndeplinite. Potrivit monitorilor, autoritățile locale au reușit să realizeze, în special, acțiunile privind:


Andrei Bargan,
directorul AO „Prospect” din orașul Cimișlia

Acest articol este realizat de AO ”Prospect” în cadrul proiectului „Monitorizarea Planului de acțiuni anticorupție a or. Cimișlia, 2016-2020”, cu suportul financiar al Biroului de Cooperare al Elveției și al Secretariatului Transparency International (programul de granturi mici al Transparency International – Moldova).

Exit mobile version