A fost inaugurat un teren de minifotbal la baștina dinastiei Epureanu

A fost inaugurat un teren de minifotbal la baștina dinastiei Epureanu

La finele săptămânii trecute, în satul Cârpești, raionul Cantemir, localitatea de baștină a fraților Sergiu și Alexandru Epureanu, cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), a fost dat în exploatare un teren nou de minifotbal.

La inaugurarea oficială au participat Leonid Oleinicenco, președintele FMF, Sergiu Epureanu, veteran al fotbalului, alături de tatăl său, Ion Epureanu, și sora sa Natalia, ambii animatori ai sportului în satul natal, Petru Malcov, președintele filialei din Cantemir a FMF, Ion Bâzu, primarul satului Cârpești, angajați ai primăriei, agenți economici, locuitori ai satului, amatori ai fotbalului ș.a.
Solicitată de reporterul „GdS”, Maria Gavril, secretarul Consiliului sătesc Cârpești, a declarat că obiectivul multașteptat a fost inaugurat de către președintele FMF, Leonid Oleinicenco și veteranul sportului, Ion Epureanu, care au menționat importanța terenului cu gazon artificial pentru dezvoltarea sportului-rege la sat, acesta putând fi folosit tot anul. Spre marea bucurie a elevilor gimnaziului „Ștefan cel Mare”, în imediata apropiere a căruia se și află terenul, care a fost binecuvântat și sfințit de către părintele-paroh din sat, Mihail Ciobanu.
În aplauzele asistenței, primarul Ion Bâzu a înmânat familiei Epureanu o scrisoare de mulțumire si apreciere „Familie model/Tată model” (în cadrul proiectului „Promovarea taților în educația copiilor și divizarea treburilor casnice”). Drept recunoștință, Natalia Epureanu a înmânat echipei de fotbal din sat două maiouri cu nr. 6 – Al.Epureanu, care a fost desemnat de 5 ori (!) cel mai bun fotbalist al anului în R. Moldova, membru titular și ani la rând căpitan al selecționatei moldovenești de fotbal. Cu ocazia inaugurării terenului de minifotbal, o echipă a veteranilor-fotbaliști în frunte cu Sergiu Epureanu a disputat un amical cu echipa școlii sportive din Cantemir, ulterior pe teren duelându-se echipa locală „Codru”, multiplă campioană a raionului, cu semenii lor din Cantemir, Lărguța ș. a.
Terenul de minifotbal din satul Cârpești a fost realizat în cadrul programului FMF „Toți Împreună”, care are drept scop crearea condițiilor de dezvoltare și promovare a fotbalului în spațiul rural. Începând cu anul 2005, în țara noastră au fost date în exploatare peste 450 de terenuri de minifotbal cu gazon artificial.

Ion DORU

You May Have Missed