Utilaje și consumabile donate Spitalului Raional Cimișlia

Utilaje și consumabile donate Spitalului Raional Cimișlia

Lămpi bactericide, circulatoare de aer, dezinfectant, viziere, și alte echipamente și consumabile au fost oferite în dar Spitalului Raional Cimișlia de către Valentin Chiperi, fondatorul SRL „Caravan Express” din orașul Cimișlia. Valoarea donației este de 40.000 de lei.

Valentin Chiperi, fondatorul SRL „Caravan Express” din orașul Cimișlia

„Dat fiind faptul că raionul nostru se află sub cod roșu de pandemie, am decis să vin cu un mic suport pentru Spitalul Raional. Îmi doresc, de asemenea, să sensibilizez astfel societatea să respecte măsurile de protecție împotriva COVID-19, dar și să motivez și alți potențiali donatori să vină în sprijinul lucrătorilor medicali”, a declarat Valentin Chiperi.

Mariana Florea, directoarea Spitalului Raional Cimișlia

Mariana Florea, directoarea Spitalului Raional Cimișlia, a salutat inițiativa: „Instalațiile tehnice pentru dezinfecția aerului pe care le-am primit ne vor oferi posibilitatea să intensificăm nivelul de dezinfecție în mediul intern spitalicesc. Noi mai avem asemenea utilaje, dar nu sunt suficiente și a fost nevoie să le folosim prin rotație. Acum vom avea posibilitatea să folosim aceste instalații permanent și după programul stabilit. Pentru că suntem în a șaptea lună de luptă împotriva COVID-19, avem nevoie de consumabile în volum foarte mare. De aceea, astfel de donații sunt foarte binevenite”.

În prezent, în Spitalul Raional Cimișlia sunt internați peste 20 de pacienți infectați cu virusul COVID-19 în stare gravă și alți peste 20 în stare medie. Acestora li se oferă îngrijire medicală de către 15 asistenți medicali, 10 infirmiere și trei medici.

Constantin CELAC

You May Have Missed