Cimișlienii, campioni ai țării la orientarea sportivă

Cimișlienii, campioni ai țării la orientarea sportivă

Selecționata raionului Cimișlia a devenit campioană națională la orientarea sportivă, în urma desfășurării, în week-end-ul trecut, a întrecerilor la această probă.

Timp de două zile, șapte echipe din diferite localități ale Republicii Moldova au participat la Campionatul național de orientare sportivă, ediția 2020.
Competițiile, transmite mediaTV.md, au fost organizate cu sprijinul Federației de Orientare Sportivă și al Ministerului Culturii, Educației și Cercetării.
Gazdă a evenimentului a fost Tabăra de odihnă pentru copii „Izvoraș” din pădurea de lângă satul Zloți, raionul Cimișlia.
Cei mai buni s-au ales cu diplome, trofee și cadouri din partea organizatorilor.
Întrecerile au coincis cu Săptămâna Europeană a Sportului, desfășurată sub egida Ministerului Culturii, Educației și Cercetării.
Reprezentativa raionului Cimișlia a devenit campioană națională la orientarea sportivă. Mai mulți elevi din localitățile Satul Nou, Sagaidac și altele au obținut locuri premiante în cadrul campionatului, fiind distinși de către organizatori, alături de alți laureați, cu diplome, cadouri și alte trofee.
Pentru dezvoltarea orientării sportive în instituțiile de învățământ e nevoie de noi cadre de antrenori în acest domeniu, dar și de o bază materială suficientă de pregătire – echipamente, corturi și trasee specializate.
Cu atât mai mult cu cât orientarea sportivă este o probă care se bucură de popularitate în rândurile elevilor.
Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed