Lansarea unui nou proiect în orașul Leova

Lansarea unui nou proiect în orașul Leova

Asociația Obștească  (AO) „LT & Liceum” din   orașul  Leova  a  organizat  vineri, 25 septembrie 2020 , ora 10.00,  evenimentul de lansare a proiectului „Abilitarea cetățenilor în utilizarea tehnologiilor moderne de eficiență energetică și surse de energie regenerabilă”, ca parte a proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană (UE) și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

Proiectul va fi implementat în orașul Leova în perioada august 2020 – august 2021. 

Scopul proiectului este sporirea nivelului de informare și abilitare în sectorul public și privat din orașul Leova în folosirea surselor alternative de energie și eficientizarea consumului de energie. Acțiunile proiectului vor contribui la creșterea angajamentului cetățenilor în procesul de realizare a proiectelor investiționale. 

AO „LT & Liceum” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează  proiectul „Abilitarea cetățenilor în utilizarea tehnologiilor moderne de eficiență energetică și surse de energie regenerabilă” în orașul Leova. 

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de  (GIZ).

Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente . 

De  asemenea,  partener  al   proiectului pentru Regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”. 

                                                                                                            Ion  CIUMEICĂ

You May Have Missed