Continuă restaurarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni

Continuă restaurarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni

Luni, 6 iulie curent, a avut loc ședința echipei de coordonare a proiectului de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni. Experții au examinat procesul de reabilitare a acoperișului bisericii și au verificat funcționalitatea camerei de aerare la fundațiile edificiului, informează Provincial.md.

Urmare a discuțiilor, grupul de lucru a decis reabilitarea celor două cruci din piatră de pe acoperișul sfântului locaș.
Proiectul de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni a fost inițiat în anul 2016 cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova. Acesta este promovat de către Asociația Obștească Centrul de Cercetări Arheologice din Republica Moldova sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Muzeului Național de Artă al Moldovei.
La inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pentru efectuarea lucrărilor de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni, în anul 2020 au fost alocate din bugetul de stat două milioane de lei.
Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed