Ziua Portului Popular la Ștefan Vodă

Ziua Portului Popular la Ștefan Vodă

Deoarece trăim o perioadă de timp marcată de pandemia COVID-19, evenimentele culturale sunt sărbătorite diferit de anii precedenți.

La fel s-a întâmplat cu sărbătoarea națională Ziua Portului Popular. Majoritatea acțiunilor preconizate s-au desfășurat în mediul online.
În orașul Ștefan Vodă, bunăoară, Direcția cultură, tineret, sport și turism, în parteneriat cu casa de cultură din localitate, a organizat, în aer liber, expoziția cu genericul „Îmbracă costumul popular”.
Trecătorii se opreau pentru a arunca măcar o privire la hainele naționale la fel de frumoase ca și florile printre care ele erau expuse.
Când costumul național va fi apreciat la justa lui valoare, regăsindu-se în garderoba de sărbătoare a fiecărui cetățean?
Este o întrebare retorică. Oricum, e îmbucurător faptul că tot mai mulți locuitori ai orașului Ștefan Vodă și oaspeții acestuia vin la hramul localității, îmbrăcați în cămăși populare tradiționale, atât femeile, cât și bărbații. Se bucură sufletul văzând lumea atât de frumoasă în haine naționale…

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed