Poliția și-a intensificat acțiunile în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului

Poliția și-a intensificat acțiunile în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului

Acţiunile angajaților Inspectoratului de poliţie din raionul Cimișlia privind prevenirea infecţiei cu COVID-19 s-au manifestat printr-o serie de măsuri cu caracter informativ, care au urmărit scopul de a sensibiliza populaţia asupra pericolului existent.

Totodată, se menționează într-o informație expediată pe adresa redacției noastre, angajaţii acestei instituții realizează acţiuni constând în monitorizarea respectării de către cetățeni a restricţiilor impuse de către Comisia pentru situaţii excepţionale şi necesitatea executării acestora.
Chiar dacă s-au realizat o serie de măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului cu COVID-19, unele persoane fizice şi juridice au comis încălcări normative şi au fost sancţionaţi.
Astfel, pe parcursul anului curent, în Serviciul de gardă al Inspectoratului de poliţie Cimişlia au parvenit 43 de sesizări referitoare la încălcarea normelor de prevenire a infecţiei COVID-19. Agenţii constatatori ai inspectoratului au întocmit 16 procese verbale cu privire la contravenții, în baza art. 761 alin. 1 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova privind nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, fiind sancționate 14 persoane fizice şi două persoane juridice.
Atenționăm încă o dată populația că nerespectarea măsurilor stabilite de Comisia pentru situaţii excepţionale constituie poate avea consecințe grave pentru sănătatea publică şi poate servi drept temei pentru tragerea la răspundere conform legislaţiei.
Vă îndemnăm, aveţi grijă de sănătatea Dumneavoastră şi a celor apropiaţi!

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed