Secția Pediatrie de la Spitalul Raional din Căușeni, încă închisă în carantină

Secția Pediatrie de la Spitalul Raional din Căușeni, încă închisă în carantină

Secția de Pediatrie a Spitalului raional Căușeni a intrat în carantină după ce doi lucrători medicali care activează aici au fost diagnosticați pozitiv cu COVID-19.

La ora actuală, transmite postul local de televiziune Studio-l, toți bolnavii de vârstă fragedă din acest raion care necesită internare sunt transferați la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco” din capitală.
Regimul de carantină a fost instituit la data de 6 iunie, iar secția urmează să-și țină închise ușile până în 19 iunie, după expirarea termenului de două săptămâni.
Începând cu data de 29 martie și până la 16 iunie curent, în cadrul Spitalului Raional Căușeni și-au sistat activitatea și alte secții, după ce o parte din personalul medical a fost testat pozitiv la COVID-19. Este vorba de secții precum cea de Terapie acută, Traumatologie, Reanimare și chiar Maternitatea.
După expirarea perioadelor de carantină, secțiile spitalicești și-au reluat activitatea în regim normal. Potrivit unor infografice ale Centrului de Sănătate Publică Căușeni, până la începutul săptămânii curente, 70 de angajați ai sistemului medical din raion s-au îmbolnăvit de COVID-19, dintre care aproape jumătate sunt asistenți medicali, 34,3% – personal auxiliar și 18,6 la sută constituie medicii. Circa 23 de procente sunt angajați ai centrelor de sănătate, aproximativ o treime lucrează în Spitalul raional, iar cei mai mulți infectați sunt de pe ambulanță, procentul infectării acestora ridicându-se la 44,2%.
Potrivit datelor oficiale, până miercuri dimineață, raionul Căușeni avea în total 245 de cazuri confirmate de COVId-19, dintre care 178 s-au tratat deja, iar patru oameni au decedat.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed