Producătorii agricoli din raionul Căușeni nu-și pot vinde lactatele

Producătorii agricoli din raionul Căușeni nu-și pot vinde lactatele

De când a început pandemia de coronavirus, producătorii de brânză și alte lactate din raionul Căușeni nu mai au unde să-și vândă produsele.

Sâmbăta și duminica trecută, mai mulți producători de lapte, brânză, smântână și unt au fost nevoiți să aștepte ore întregi afară cu produsele în genți și sacoșe pentru a se elibera un loc în hala de la piața din centrul raional, transmite postul local de televiziune.
Doar șapte femei au avut dreptul să vândă asemenea produse pe parcursul acestor zile. Și asta pentru că trebuie respectată distanța socială.
Iată de ce a fost îmbulzeală și scandal în week-end-ul trecut în hala de lapte și carne de la piața Botna din orașul Căușeni.
După ce au fost anunțate restricțiile, administratorii pieței sunt nevoiți să impună respectarea distanței sociale, iar în interior au putut intra doar șapte femei cu produse lactate.
În dimineața zilei de duminică, vânzătorii au făcut coadă la intrare, așteptând să li se elibereze un loc. Revoltați de o atare atitudine față de ei, producătorii de lactate din raion au cerut construcția unei hale aparte pentru astfel de produse.
Potrivit sursei citate, oamenii spun că au ajuns la capătul răbdării, afirmând că și așa nimeni nu vrea să crească animale, iar cei care mai fac acest lucru nu au unde să-și comercializeze produsele.Administratorii halei afirmă că zilnic sunt întreprinse verificări și nu pot permite mai multor oameni să vândă.
Vă reamintim că piața din Căușeni și-a reluat activitatea la data de 12 mai anul curent.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed