Știri pe scurt

Acte românești falsificare, depistate la Giurgiulești de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul punctului de trecere moldo-român Giurgiulești – Galați (în imagine) au depistat trei documente cu semne vizibile de falsificare, în urma verificărilor suplimentare la doi conaționali de-ai noștri.

Actele, se menționează într-un comunicat de presă, ar fi fost „fabricate” în Republica Moldova, prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 150 de euro. Cazul a fost înregistrat vineri, 22 mai curent.
Pe sensul de ieșire din țara noastră, pentru autorizarea trecerii frontierei s-a prezentat la volanul mijlocului de transport un locuitor al satului Trinca din raionul Edineț. În calitate de pasager se afla un consătean al acestuia. În timpul identificării, ambii bărbați au manifestat un comportament suspect. Astfel, s-a recurs la controlul de nivel doi, ce presupune verificări suplimentare.
Drept rezultat, în bagajele ambelor persoane au fost depistate trei acte românești: un permis de conducere, o carte de identitate și un certificat de competență profesională a conducătorului auto, ce prezentau vizibil indici de falsificare.
Audiați, cetățenii respectivi au comunicat că, acum mai bine de un an, au reușit să contacteze o persoană din Chișinău, care i-a ajutat cu perfectarea actelor. Au primit documentele peste două săptămâni, după ce au achitat suma de 150 de euro.
Pe marginea cazului dat, polițiștii de frontieră au întocmit un proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. (1) Cod penal al Republicii Moldova. Documentele au fost ridicate pentru a fi transmise spre efectuarea expertizei.
Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de Frontieră.


Ion CIUMEICĂ