Social

Patru dintre cei şapte medici din Oradea, care au lucrat la noi, s-au infectat cu Covid

Vreme de mai bine de două luni, de la izbucnirea crizei sanitare, în judeţul Bihor din România nu a fost contaminat cu Covid-19 nici un medic, dar numai până la revenirea membrilor misiunii umanitare care a ajutat la tratarea bolnavilor în Republica Moldova.

Patru dintre cei şapte orădeni care au făcut parte din delegaţia românească de 42 de cadre medico-sanitare revenită din Republica Moldova în cursul zilei de sâmbătă sunt Covid pozitivi, transmite tvrmoldova.md cu referire la ziarul „Bihoreanul”.
Despre aceasta s-a aflat duminică dimineaţă.
Inițial, doar unul singur dintre cei şapte medici orădeni fusese confirmat Covid pozitiv, în urma unei testări făcute la Chişinău, motiv pentru care a şi fost retrimis în ţară cu o zi mai devreme decât ceilalţi colegi.
Duminică dimineaţă, însă, au fost eliberate şi rezultatele testărilor făcute la intrarea în ţară prin vama Albiţa, care au indicat că încă trei orădeni sunt infectaţi cu coronavirus. În total, aşadar, este vorba despre patru persoane, din care trei sunt medici, iar unul pompier, adică şoferul care a condus microbuzul ISU din Oradea la Chişinău şi înapoi.
Toţi cei şapte membri ai echipei de voluntari au rămas în izolare, într-un hotel anume închiriat de Primăria Oradea pentru cadrele medicale implicate în lupta anti-Covid.
„Nu au fost internaţi în spital, deoarece toţi cei patru confirmaţi cu coronavirus sunt asimptomatici. De altfel, toţi se simt bine şi vor fi monitorizaţi de colegi”, a mai explicat sursa ziarului „Bihoreanul”, adăugând: „Nici unul nu este speriat şi toţi au sentimentul datoriei îndeplinite, chiar dacă s-au infectat”.

Ion CIUMEICĂ