Inspectarea punctului de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați

Inspectarea punctului de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați

Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați a fost inspectat de către șeful Poliției de Frontieră din Republica Moldova, Corneliu Groza.

„În acest sens, a fost evaluată starea de lucruri în unul din cele cinci puncte deschise traficului la frontiera moldo-română, dar și corectitudinea implementării măsurilor pe linia prevenirii riscului de răspândire a COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat de presă.
Șeful Poliției de Frontieră a solicitat managerului subdiviziunii de frontieră să își planifice turele în așa mod, ca mai puțin să interacționeze între ele, precum și să se asigure că tot efectivul din subordine stă acasă în timpul liber.
Corneliu Groza a cerut polițiștilor de frontieră aflați la serviciu să respecte recomandările autorităților responsabile privind protecția personală, pentru a exclude riscul contaminării cu coronavirus.
În cadrul vizitei, s-a verificat dacă personalul din punctul de trecere nu necesită dotare cu măști, mănuși, dezinfectante, termometre digitale, iar cei care au contact direct cu călătorii – dacă sunt echipați în costume de protecție.
Totodată, demnitarul a examinat calitatea lucrului realizat de angajatul responsabil de verificarea datelor din fișele epidemiologice și din declarațiile completate de conaționali.
Potrivit comunicatului de presă, prin punctele de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați și Giurgiulești – Reni se autorizează tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire.
Apropo, polițiștii de frontieră au dat asigurări că această procedură se realizează întocmai conform cerințelor legale, cu escortarea străinilor care, în mare parte, sunt cetățeni ai statelor vecine.
În cadrul vizitei, s-a menționat că deși punctul de trecere Giurgiulești – Galați are statut de punct rutier și internațional, au fost situații când, la o înțelegere cu partea română, s-a permis trecerea frontierei pe jos a cetățenilor moldoveni.
Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile în această perioadă și să dea dovadă de responsabilitate!
#StațiAcasă”, se mai spune în comunicatul de presă.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed