Cahulul sărbătorește „Mărțișor–2020”

Cahulul sărbătorește „Mărțișor–2020”

Pe 1 martie curent, în raionul Cahul, ca și în întreaga țară, a fost dat startul tradiționalului Festival Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Conform tradiției, programul acestei ample manifestări culturale va dura până pe data de 10 martie, fiind unul plin de spectacole și alte activități de masă.
Festivalul a început duminica trecută, cu o evoluare artistică a Ansamblului profesionist de Muzică și Dans Popular „Izvorașul”, care a concertat la Palatul de cultură „Nicolae Botgros” din centrul raional.
Surpriza cea mai mare vine în acest an din partea Primăriei municipiului Cahul. Cu sprijinul financiar al autorităților publice din oraș, pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, pe scena Palatului de Cultură de aici se vor prezenta membrii Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”. Spectacolul va începe la ora 18:00 și intrarea va fi liberă.
Iar până duminica viitoare, agenda festivalului cuprinde o serie de acțiuni. Astfel, la 2 martie, la Muzeul Ținutului Cahul a avut loc inaugurarea expoziției tematice „Chipul femeii în fotografie”; la Palatul de cultură „Nicolae Botgros” s-a desfășurat un program artistic susținut de Centrul de Creație a Copiilor „Miorița” și a fost vernisată o expoziție de lucrări handmade; la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” au prezentat un concert elevii de la Școala de Arte „Maria Cebotari”.
Două activități au fost organizate la 3 martie la Palatul de cultură „Nicolae Botgros”: dimineața, Direcția generală învățământ Cahul a prezentat expoziția-concurs „Un mărțișor în dar pentru tine”, iar seara s-a bucurat de aplauzele spectatorilor Ansamblul model de Cântec și Dans Popular „Nufărul”.
Și la 4 martie, același lăcaș cultural a găzduit evoluarea Ansamblului de Dansuri Populare și Moderne „Bobocelul”.
Pentru amiaza zilei de astăzi, 6 martie, se preconizează, de asemenea, la Palatul de cultură „Nicolae Botgros”, un program artistic susținut de Centrul de Creație a Copiilor „Universul”.
Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” –2020 se va încheia marți, 10 martie, când, la ora 18:00, pe scena Palatului de cultură „Nicolae Botgros” își va face apariția Orchestra de Muzică Populară „Mugurel”, invitatul special al Consiliul Raional Cahul.
Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed