Ediția a VII-a a Cupei președintelui raionului Cimișlia la minifotbal

Ediția a VII-a a Cupei președintelui raionului Cimișlia la minifotbal

Sâmbătă, 29 februarie, în complexul sportiv multifuncțional din satul Gura Galbenei, s-a dat startul sezonului competițional la fotbal din raionul Cimișlia. În această zi a avut loc ediția ordinară, a șaptea la număr, a turneului de minifotbal pentru Cupa președintelui unității administrativ-teritoriale în cauză.

La întreceri, ne-a informat Victor Stînă, specialist în Secția cultură, tineret și sport din cadrul Consiliului Raional Cimișlia, și-au anunțat participarea 12 echipe (11 reprezentative ale autorităților publice locale și selecționata inspectoratului de Poliție Cimișlia), în total, peste 120 de participanți.
Meciurile au fost disputate conform sistemului olimpic (eliminatoriu).
În cadrul deschiderii oficiale a competițiilor, cu un mesaj de salut s-a adresat celor prezenți Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia. El le-a adus felicitări cu prilejul începerii noului an sportiv și i-a îndemnat să practice cât mai des fotbalul, pentru a atinge rezultate înalte, poate chiar să prindă un loc în loturile Republicii Moldova.
După ce s-au desfășurat primele două etape, în semifinale au ajuns patru formații. Partidele dintre ele s-au încheiat cu următoarele rezultate: reprezentativa comunei Porumbrei și-a învins, la limită, adversarii din satul Batîr – 4:3, iar fotbaliștii din orașul Cimișlia au fost net superiori gazdelor, în fața cărora au câștigat cu scorul de 7:2.
Finala a fost jucată de formațiile din centrul raional și din comuna Porumbrei. A fost un meci spectaculos, cu multe faze aprinse, dar timpul regulamentar s-a încheiat la egalitate – 1:1. Au urmat două reprize suplimentare, după terminarea cărora scorul a rămas neschimbat.
În atare condiții, s-a recurs la lovituri de departajare. Aici mai preciși s-au dovedit a fi sportivii cimișlieni – 3:1, ei devenind astfel deținători ai trofeului instituit de președintele raionului, ediția 2020.
Echipelor situate pe locurile unu și doi li s-au înmânat premii oferite de către Secția cultură, tineret și sport a Consiliului Raional Cimișlia. În afară de Cupă, au mai obținut diplome, medalii și premii bănești – respectiv, 1500 de lei și 1000 de lei.
Au fost desemnați și cei mai buni jucători, diplome și suvenire personalizate primind portarul Cristian Dabija de la Porumbrei, golgheterul Mihai Putină de la Cimișlia și mijlocașul Vlad Donia din aceeași localitate.
Sursa citată a ținut să precizeze că pentru luna curentă este prevăzută desfășurarea concursului pentru tineret „Mărțișorul sportiv” – 2020, programul căruia include competiții la baschet, volei, tenis de masă și minifotbal.
Turneul la prima probă se va disputa mâine, 7 martie, în sala mare a Școlii sportive din orașul Cimișlia.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed