Skoda Fabia ajunge la a treia generație

Unul dintre cele mai vândute modele ale mărcii Skoda trece la generaţia 3 începând cu 2014. Fabia se aliniază la liniile de design recente ale mărcii şi devine o maşină mult mai modernă.

www.automarket.ro
www.automarket.ro

După două săptămâni de campanie de teasing în care noua Fabia a fost prezentată prin detalii, constructorul ceh a publicat astăzi primele imagini oficiale ale unuia dintre cele mai vândute modele ale sale. Înlocuitorul deja anticelor Favorit şi Felicia ajunge astfel la a treia generaţie, lansarea sa din 1999 fiind una dintre mutările prin care Skoda a tăiat legăturile cu trecutul şi a adoptat o nouă modă, mult mai modernă.

Noua Fabia pare o maşină evoluată la toate capitolele, cel mai relevant fiind cel al design-ului exterior. Mult mai matură, Fabia 3 primeşte linii care amintesc de fratele de concern Polo, cu care noua Fabia împarte de altfel şi platforma de producţie. Modelul ceh ratează astfel platforma MQB, cel mai nou şi modern şablon de producţie al Grupului Volkswagen, singurul model ceh care are onoarea de a face primi tratamentul MQB rămânând, astfel, Octavia.

Rămân sub secret fotografiile interiorului, care probabil că vor fi dezvăluite de Skoda în cursul acestei toamne, spre prezentarea oficială a modelului, care va avea loc la Salonul de la Paris, la începutul lunii octombrie. Ştim însă deja că spaţiul dedicat pasagerilor creşte, iar portbagajul promite să devină, spun cei de la Skoda, cel mai încăpător din segmentul B, ceea ce înseamnă că-l va depăşi pe cel al lui Dacia Sandero (320 de litri). Fabia va trece la rândul său la moda tehnologiei înalte, beneficiind printre altele de sistemul Mirror Link, care permite vizualizarea conţinutului telefonului mobil pe display-ul central, şi de pachetele de siguranţă activă şi de asistenţă la condus care coboară astfel în zona segmentului B în cadrul Grupului Volkswagen.

Mai multe pe Automarket.ro