You Are Here: Home » Administrația publică » Căuşeni » Noul preşedinte al raionului Căuşeni este Nicolae Gorban

Noul preşedinte al raionului Căuşeni este Nicolae Gorban

Raionul Căușeni are un nou preşedinte. Este vorba de Nicolae Gorban, liderul Organizaţiei teritoriale din localitate a Partidului Democrat din Moldova, care anterior a ocupat funcţia de consilier raional.

consiliul causeni

Potrivit Studio-L, candidatura lui Nicolae Gorban la postul de preşedinte al raionului Căuşeni a fost susţinută de 22 de aleşi ai poporului din cei 24 prezenţi la şedinţa Consiliului raional de la sfârşitul săptămânii trecute.

Fostul preşedinte al raionului Căușeni, Ion Ciontoloi, a fost demis din funcţie la aceeași ședință din cauza că activitatea sa, pentru perioada iulie 2015 – februarie 2017, a fost calificată drept nesatisfăcătoare.

Răsturnarea de situație din data de 10 martie curent, în urma căreia Ion Ciontoloi a fost înlocuit cu Nicolae Gorban în funcția de președinte de raion a fost posibilă datorită votului a două treimi din consilierii raionali. Printre aceştia au fost reprezentanţii Partidului Democrat, ai Partidului Socialist, Partidului Comuniștilor și o parte din consilierii Partidului Liberal Democrat, care au venit cu inițiativa convocării ședinței extraordinare.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței de vinerea trecută au fost incluse cinci chestiuni, inclusiv cea cu privire la darea de seamă despre activitatea președintelui raionului Căușeni pentru perioada iulie 2015 – februarie 2017, cu privire la dările de seamă ale celor trei vicepreședinți de raion și a secretarului Consiliului raional.

După ce consilierii au propus ca ședința să fie prezidată de către Oleg Cuciuc, consilier PSRM, pe ordinea de zi au mai fost incluse alte trei chestiuni: destituirea din funcție a secretarului Consiliului Raional Căuşeni, Irina Ciobanu, acordarea votului de neîncredere pentru Ion Ciontoloi și realegerea președintelui de raion.

În raportul prezentat, Ion Ciontoloi a afirmat că pe parcursul activităţii sale a depus multe eforturi pentru creşterea bunăstării cetăţenilor din raionul Căuşeni şi că el cunoaşte motivele convocării şedinţei în cauză. După ascultarea dării de seamă a acestuia, Gheorghe Cojocaru, consilier raional din partea PDM, a recunoscut că motivul destituirii din funcție a lui Ion Ciontoloi nu ar fi activitatea lui proastă, ci interesul politic în folosul societății.

La rândul său, Ion Ciontoloi le-a urat succes colegilor săi din PLDM, Nicolae Fachira și Pavel Catanoi, care i-au acordat vot de neîncredere.

La sesiunea din 10 martie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional, în afară de aleşii poporului, s-au aflat o bună parte dintre primarii raionului, precum și angajați ai diferitor structuri raionale, cetățeni simpli. Sursa citată informează că aceștia au avut păreri diferite despre ceea ce s-a întâmplat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Raional Căuşeni. Totuși, consilierii care au votat pentru noul președinte al raionului spun că au mari așteptări de la acesta.

Pe de altă parte, Nicolae Gorban a declarat că atâta timp cât el va fi președinte de raion, în Căușeni nu va exista partajarea funcțiilor pe criterii politice.

Studio-L precizează că Nicolae Gorban s-a născut în orașul Căușeni, a activat, timp de cinci ani, la Ministerul Apărării, apoi, pe parcursul unui deceniu, s-a aflat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar în prezent este administratorul unei companii de testare, comerț și bază auto. Acesta are 42 de ani, este căsătorit și are doi copii.

About The Author

Number of Entries : 586

Leave a Comment

Arhiva Gazeta de SUD
Scroll to top