You Are Here: Home » Administrația publică » UTA Gagauzia » Locuitorii din Comrat, interesați de securitatea cibernetică

Locuitorii din Comrat, interesați de securitatea cibernetică

În era în care securitatea cibernetică reprezintă un subiect mai mult decât sensibil, Strategia Moldova Digitală 2020 oferă cetățenilor posibilitatea de păstrare a dreptului la intimitate. Declarația aparține viceministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vitalie Ciolac, în cadrul întâlnirii cu administrația UTA Găgăuzia.

comrat

mtic.gov.md/

Viceministrul a prezentat cei trei piloni ai Strategiei: infrastructură și acces, conținut digital și servicii electronice, capacități și utilizare, scrie politik.md. „Moldova Digitală 2020 presupune o societate informațională modernă prin transparentizarea actului de guvernare și extinderea gamei de servicii electronice pentru cetățeni și mediul de afaceri”, a menționat Vitalie Ciolac.

Și conducerea UTA Găgăuzia s-a arătat interesată de proiectele lansate în domeniul telecomunicațiilor: tranziția la televiziunea digitală, IT Park, planul de dezvoltare a Î.S. „Poșta Moldovei” și, în mod special, serviciul Curier Rapid.

Viceministrul Vitalie Ciolac a promis, de asemenea, sprijin cetățenilor pentru instalarea în localități a fibrei optice, pentru a avea acces la Internet de cel puțin 30Mbps.

About The Author

Number of Entries : 1696

Leave a Comment

Arhiva Gazeta de SUD




Scroll to top