You Are Here: Home » Social » Inaugurarea grădiniței „Lăpușnița” din Cărpineni, Hâncești

Inaugurarea grădiniței „Lăpușnița” din Cărpineni, Hâncești

   Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Mircea Eșanu, au participat miercuri, 1 martie 2017, la inaugurarea grădiniţei „Lăpușnița” din localitatea Cărpineni, raionul Hâncești. Instituția de învățământ a fost renovată prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, implementat prin intermediul FISM. De asemenea, la eveniment a participat primarul localității, Ion Cărpineanu.

gradinita

  Cu acest prilej, Ambasadorul României și directorul FISM au povestit copiilor legenda Mărțișorului, i-au ajutat în confecționarea de felicitări pentru ziua de 8 Martie. La final copii au interpretat cântece.

  Grădiniţa „Lăpușnița” din satul Cărpineni este frecventată de 42 copii, cu vârsta cuprinsă între 2 și 6,5 ani.

  Fondurile de peste 2,9 milioane MDL, oferite de Guvernul României, au fost folosite pentru izolarea termică a clădirii, schimbarea acoperișului, lucrări de renovare la interior, reparația cazangeriei, blocului alimentar și a spălătoriei.

About The Author

Number of Entries : 1697

Leave a Comment

Arhiva Gazeta de SUD
Scroll to top