Discursul unionist al primarului de Cimișlia în cadrul mitingului anti-unionist de la Comrat (Video)

  Acțiunea s-a desfășurat la apelul Partidului Socialiștilor la „mobilizare generală împotriva unioniştilor”, făcut de către liderii partidului în urma marșului unionist desfășurat în ziua în care s-au împlinit 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

  Pe lângă numeroși reprezentanți ai partidelor de stânga, considerate și proruse, a vorbit și primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, un unionist declarat.

  Acesta a făcut un apel la toleranță, îndemnând locuitorii autonomiei Găgăuze să respecte inclusiv opțiunile celor care spun că vorbesc româna și își doresc unirea.

„Am văzut în oraș monumentul lui Lenin. În tinerețe l-am studiat pe Lenin, nu doar ceea ce era obligatoriu ci și suplimentar. L-am studiat și pe Marx. Citiți cărțile lor și veți vedea că ei ne spuneau că suntem români. Ce se va întâmpla dacă toți moldovenii își vor spune peste un an sau doi români? Vă spun asta pentru că trebuie să existe toleranță, aceasta este treaba moldovenilor”, a declarat Gheorghe Răileanu.

El a mai spus că, în prezent, cetățenii sunt „ostaticii puterii politice criminale” și că toți locuitorii ar trebui să unească împotriva clasei politice corupte și antinaționale.

„Fenomenul unionismului va crește în continuare. Dacă va continua acest haos politic, altă soluție nu va exista”, a menționat primarul de Cimișlia.

 sursa: Independent.md