You Are Here: Home » Administrația publică » Leova » Deţinuţii de la Leova s-au pregătit de „Mărţişor 2017”

Deţinuţii de la Leova s-au pregătit de „Mărţişor 2017”

  Cu ocazia sosirii primăverii, persoanele private de libertate din custodia Penitenciarului nr. 3 Leova au fost antrenate la un atelier de creație, în cadrul căruia au confecționat mărțișoare decorative.

  După cum informează serviciul de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), activitatea a avut loc la începutul săptămânii curente, având scopul de a apropia spiritul sărbătorilor de primăvară şi a respecta tradiţiile legate de acestea.  

Imagine simbol

Imagine simbol

  Astfel, deținuții şi-au demonstrat abilităţile creative, au învăţat să desfăşoare o muncă în echipă, dar, mai ales, s-au relaxat, aceasta fiind o bună profilaxie a stării lor emoţionale.

  Mărțișoarele confecționate vor fi dăruite rudelor şi apropiaţilor cu ocazia sărbătorilor de primăvară sau vor fi decorate cu ele spațiile de recreere ale deținuților. 

  În comunicatul emis de DIP se mai spune că activităţi de acest gen sunt desfășurate în toate penitenciarele din țară, ele contribuind la păstrarea obiceiurilor legate de această sărbătoare, dar și la eficientizarea procesului de resocializare postcondamnatorie.

                                                                                     Ion CIUMEICĂ

About The Author

Number of Entries : 1697

Leave a Comment

Arhiva Gazeta de SUD
Scroll to top