You Are Here: Home » Sport » Cupa Moldovei Orange la fotbal

Cupa Moldovei Orange la fotbal

  Competiţiile pentru Cupa Republicii Moldova Orange la fotbal, ediţia 2017-2018, sunt în plină desfăşurare.

  Maratonul fotbalistic a început încă în plină vară, la 22 iulie, când s-a disputat primul tur preliminar. Au fost încadrate 26 de echipe, inclusiv 10 din regiunea de sud a ţării.

  În conformitate cu regulamentul, numai învingătorii în cele 13 întâlniri disputate au obţinut dreptul de a continua lupta pentru onorificul trofeu. 

  Un pic mai târziu, la 25 iulie, a fost organizat al doilea tur preliminar, la care au participat opt formaţii, printre ele regăsindu-se şi două reprezentative din zona sudică a Republicii Moldova. Una dintre acestea, CF Fârlădeni din raionul Căuşeni, a evoluat la Bender, în compania echipei FC Tighina. Dup ce timpul regulamentar şi cel suplimentar s-a încheiat indecis, cu scorul de 1:1, au urmat loviturile de departajare. Mai precise s-au dovedit a fi gazdele.

  Cealaltă formaţie din regiunea noastră, FC Slobozia Mare din raionul Cahul, a concurat cu CSF Sparta Chişinău. La capătul unui meci cu cinci goluri, gazdele au smuls victoria la limită – 3:2.

  Şapte reprezentative din raioanele de sud ale ţării au participat, alături de alte 15 echipe din nord şi centru, în faza de 1/32 de finală, disputată la 12 şi 13 august. Trei dintre ele s-au calificat în șaisprezecimi.

  Marţea aceasta, au continuat meciurile pentru Cupa Moldovei Orange la fotbal. Spre exemplu, la Comrat s-au întâlnit FC Olimp din localitate şi CF Sparta din satul Selemet, raionul Cimişlia. Oaspeţii au dominat întreaga partidă şi au învins fără prea mari dificultăţi, cu scorul de 3:0.

  În aceeaşi zi, a jucat şi FC Cahul-2005, care, deşi a evoluat acasă, nu a fost în stare să opună mare rezistenţă concurentei sale – FC Sfântul Gheorghe Suruceni, raionul Ialoveni, care, precum se ştie, joacă în Divizia Naţională. Oaspeţii au câştigat relativ uşor, după ce au marcat cinci goluri, primind în poarta proprie numai unul.

About The Author

Number of Entries : 576

Leave a Comment

Arhiva Gazeta de SUD

© 2013

Scroll to top