Cahul devine „Capitala tineretului 2012”

După ce în decembrie, anul trecut, în urma unui concurs, Ministerul Tineretului şi Sportului a desemnat oraşul Cahul ca fiind „Capitala Tineretului 2012”, autorităţile orăşeneşti şi cele raionale se pregătesc să lanseze acest eveniment important pentru imaginea oraşului.

HPIM1097.JPG

Primăria Cahul a organizat o şedinţă de lucru la care au participat reprezentanţii administraţiei publice, conducătorii instituţiilor de învăţământ şi liderii asociaţiilor obşteşti din oraş. Cu toții au venit cu propuneri pentru marele eveniment.

„Am mai spus şi mă voi menţine pe poziţia că niciodată autorităţile locale nu vor reuşi să realizeze tot ce este planificat, dacă nu se vor implica, cu maximă responsabilitate, toţi actorii. Trebuie să demonstrăm că cei care au apreciat Cahulul ca fiind Capitala Tineretului în acest an nu au făcut o greşeală”, a menţionat edilul oraşului, Petru Burlacu.

Larisa Nistirenco, specialist în domeniul Tineret şi Sport al Primăriei Cahul, a menţionat că toate ONG-urile active din oraş şi-au anunţat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile locale, astfel încât acest proiect să fie implementat cât mai reuşit.

Referindu-se la bugetul proiectului, Victoria Ivancioglo, membră a comitetului de implementare, a specificat: „Acesta nu este un proiect ordinar, când întocmeşti un plan de acţiuni şi primeşti bani pentru realizarea lor. Noi a trebuit să convingem Ministerul că dispunem de resurse locale pentru a organiza activităţi de tineret”, iar primarul a dat asigurări că bugetul local va fi gestionat în aşa fel încât să ajungă bani pentru toate activităţile.

Manifestarea de lansare a proiectului „Cahul – Capitala Tineretului 2012″ va avea loc pe 2 februarie. Anul trecut, „Capitala Tineretului” a fost oraşul Ungheni. Acesta va organiza festivitatea de închidere a proiectului pe 20 ianuarie curent.