You Are Here: Home » Social » „Arta este sufletul și motorul tuturor generaţiilor”

„Arta este sufletul și motorul tuturor generaţiilor”

  Zi specială pentru elevii de la Şcoala de Arte din oraşul Cimişlia. La 21 mai, în incinta acestei instituţii s-a desfăşurat concertul de dare de seamă, dar şi de înmânare a atestatelor. Zeci de elevi şi-au primit diploma de absolvire pentru secţiile frecventate, iar apoi au evoluat cu diferite numere artistice.

Concertul de bilanț de la Şcoala de Arte Cimişlia FOTO de Ion Jalbă

Concertul de bilanț de la Şcoala de Arte Cimişlia FOTO de Ion Jalbă

  La Şcoala de Arte din oraşul Cimişlia, talentul nu e singura valoare pe care o deţin copiii. Aceştia au o imensă dragoste de artă, dorinţă arzătoare de a cuceri lumea şi încredere nu doar în ei, ci şi în cei care le cultivă frumosul.

  De mai bine de 50 de ani, şcoala șlefuiește talente care-şi poartă cu demnitate numele şi duc faima meleagului în țară și în străinătate.

  Deja de 5 decenii, oraşul întâmpină cu braţe largi deschise învingători de la diferite concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. În activitatea de zi cu zi, discipolii şi îndrumătorii lor se conduc de genericul: „Arta este sufletul tuturor generaţiilor”.

  Un talent descoperit târziu sau nevalorificat la timp se poate pierde uşor. Combinat cu tăria de caracter, acesta capătă putere şi, dacă mai există şi repere și susținere în dezvoltarea lui, atunci „un boț cu ochi” poate deveni un om de artă. Instruiţi de cei mai buni profesori, elevii învaţă adevărata lecţie a vieţii: „Niciodată să nu cedezi”.

  Manifestarea a început cu primul ritual de deschidere, cel mai important, înmânarea atestatelor la: secţia de pian, artă plastică, secţia de canto, coregrafie, instrumente aerofone (trompetă, clarinet) şi altele.

  Tudor Haruţă, directorul instituţiei în cauză, a adresat un mesaj absolvenţilor: „Să nu uitaţi niciodată că aţi ţinut pensula în mână, instrumentul muzical sau scena de coregrafie!”.

  Sărbătoarea a continuat cu dansuri, cântece şi interpretări la diferite instrumente muzicale. Primii care au tăiat liniştea au fost Corul Mare, condus de dirijorul Veronica Munteanu şi corepetitorul Natalia Manaf cu o rugăciune şi un cântec intitulat „Dăruieşte-ne Pace”. Au urmat Daniela Negru cu piesa la pian „Primăvara a înflorit”, Sabrina Burcă cu „Concert pentru vioară” şi mulţi alţii.

  S-a menţionat că, din 2010, Şcoala de Arte din Cimişlia participă la un concurs Internaţional „Micul Virtuoz”. În acest an, la ediţia a 10-a, șase elevi elevii de aici au interpretat la pian diferite bucăți muzicale și au ocupat locurile 1 şi 2. Aceasta este, practic, singura şcoală din Republica Moldova care participă la concursul în cauză.

  Fiind o şcoală plină de talente, discipolii instituţiei sunt invitați în mai multe ţări, pe scene mari ale lumii, precum Odesa, Cernăuţi (Ucraina), în Bulgaria, România şi în alte țări.

About The Author

Number of Entries : 587

Leave a Comment

Arhiva Gazeta de SUD
Scroll to top