You Are Here: Home » Administrația publică » Cantemir » AIE şi-a încetat existenţa la Cantemir. Consilierii liberal-democraţi au decis să nu mai participe la şedinţe

AIE şi-a încetat existenţa la Cantemir. Consilierii liberal-democraţi au decis să nu mai participe la şedinţe

Alianţa pentru Integrare Europeană s-a destrămat. Cel puţin la Cantemir, unde consilierii din partea Partidului Liberal şi Partidului Democrat s-au unit cu cei din Partidul Comuniştilor şi au votat pentru demiterea liberal-democratului Ştefan Zaharia din funcţia de Preşedinte al raionului şi pentru înlocuirea lui cu liberalul Andrei Malaşevschi.

stringere-de-mina

După cum relatează TRIBUNA, pentru demiterea lui Ştefan Zaharia, ca şi pentru numirea în funcţie a lui Andrei Malaşevschi, au votat 23 din cei 33 de consilieri raionali. Partidul Liberal Democrat din Moldova are nouă consilieri.

Andrei Malaşevschi a ocupat şi anterior funcţia de Preşedinte al raionului Cantemir. O perioadă el a reprezentat PLDM.

Consilierii liberal-democraţi din Cantemir au decis să nu mai participe la şedinţele Consiliului raional în semn de protest faţă de decizia de a-l demite pe președintele raionului, Ștefan Zaharia.

De asemenea, un grup de zece primari, membri ai PLDM, din raionul Cantemir a declarat că nu recunoaşte legitimitatea deciziei din 28 iunie curent, când, cu votul consilierilor PL, PD şi PCRM, a fost demis președintele liberal-democrat al raionului.

Aleşii locali de pe lista PLDM susţin că vor renunţa la boicot în cazul în care va fi anulată decizia şi Zaharia va reveni la conducerea raionului.

About The Author

Number of Entries : 1696

Leave a Comment

Scroll to top