La Cimișlia va fi creată o Platformă Industrială Multifuncțională

La Cimișlia va fi creată o Platformă Industrială Multifuncțională

Acordul–Memorandum de colaborare privind crearea și dezvoltarea Platformei Industriale Multifuncționale (PIM) în raionul Cimișlia a fost semnat la sfârșitul săptămânii precedente.

Consiliul Raional Cimișlia și Primăria orașului, împreună cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) din Republica Moldova, și-au propus dezvoltarea economică a regiunii în cauză prin sprijinirea companiilor cu accent sporit pe inovare, transfer de tehnologii și dezvoltare durabilă, prin atragerea investițiilor și promovarea zonei în calitate de pol de dezvoltare.
Platforma Industrială Multifuncțională din Cimișlia va fi situată în extravilanul orașului, fiind proprietate publică a statului. Aceasta va avea o amplasare strategică, în apropierea Zonei Economice Libere, dispunând de conexiune la Drumul Național R3 și aflându-se în apropiere de hotarul cu Ucraina.
Terenul identificat pentru crearea PIM are o suprafață de 10 hectare. În timpul apropiat, vor fi lansate licitații pentru proiectare și inițierea lucrărilor de infrastructură, inclusiv rețele de gazificare, de energie electrică și apă.
Programul-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale este implementat de ODIMM în cooperare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acestea urmează a fi create în 18 raioane cu nivel de industrializare mai scăzut de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Octavian POPESCU

You May Have Missed