S-A DECIS! Noi restricții în vigoare din 10 octombrie

S-A DECIS! Noi restricții în vigoare din 10 octombrie

Din 10 octombrie curent în raionul Cimișlia se sistează activitatea grădinițelor, iar școlile trec la studiile online. Piețele se închid pentru două săptămâni. Timp de 14 zile transportul public va fi sistat pe tot teritoriul raionului Cimișlia.
Se sistează și orice activitate comercială, cu excepția magazinelor alimentare Linella, Basarabia și Ghigheia din or. Cimișlia, precum și a stațiilor de alimentare cu combustibil, punctelor de prestare a serviciilor de vulcanizare și reparații auto. Vor activa și magazinele de materiale de construcții cu respectarea regulilor pe timp de pandemie. Întrunirile în spații închise sunt interzise, iar în aer liber cu cel mult 50 persoane cu respectarea distanței sociale.
Potrivit directoarei Spitalului Raional Cimișlia, Mariana Florea, situația e gravă. Dacă continuă tot așa, se vor alege pacienții care se vor trata și care nu. Riscăm să renunțăm la alte secții precum chirurgia și maternitatea și să transformăm tot spitalul în unul doar pentru bolnavii COVID-19. În prezent sunt 40 locuri pentru bolnavii de coronavirus și 46 internați în stare gravă sau medie. Numai într-o zi au fost internați 12 și externați doar doi pacienți.
Restricțiile vor fi în vigoare până în ziua de 24 octombrie inclusiv. În funcție de situație acestea pot fi prelungite.

Constantinn CELAC

You May Have Missed