Mihail Popescu, șeful Direcției Învățământ General Cimișlia, a fost răpus de coronavirus

Mihail Popescu, șeful Direcției Învățământ General Cimișlia, a fost răpus de coronavirus

Şeful Direcției Învățământ General Cimişlia, Mihail Popescu, a decedat din cauza infecției cu virusul COVID-19 chiar de Ziua Profesorului. Acesta suferea de hipertensiune arterială și diabet zaharat.

Mihail Popescu a început să se trateze acasă, dar fără efect. Ulterior a apelat serviciul 112 și în ziua de 25 septembrie a fost internat în stare foarte gravă la Spitalul Raional Cimișlia. Pe data de 27 septembrie a fost transferat la spitalul Ministerului Sănătății. În ziua de 5 octombrie a decedat.
Mihail Popescu s-a născut în satul Cenac raionul Cimișlia la 10 iulie 1963. În perioada 1981 – 1986 și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova, unde a absolvit Facultatea de Filologie, specialitatea filolog, limbă și literatură rusă. Și-a început activitatea de profesor, predând limbă și literatură rusă în școala medie din satul de baștină.
În perioada 1987 –1993 a fost director-adjunct la școala medie din s. Cenac, iar din anul 1993 până în 2003, director al aceleiași instituții de învățământ.
Din 2003 și până în anul 2007 a fost șef al Direcției General Învățământ, Tineret și Sport Cimișlia. În perioada 2007 – 2016 a condus Gimnaziul Cenac în calitate de director, iar din 2016 – până în prezent a deținut funcția de șef al Direcției Învățământ General Cimișlia.

Constantun CELAC

You May Have Missed